De week van Jan Heida

16 sep

De week van Jan Heida

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Jan Heida, partner bij Cygnus Finance Support en specialist in zakelijk financieren. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt Heida bezig?

De afspraak

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?
Deze week heb ik een gesprek met een ondernemer die in zwaar weer zit. Ik verheug me op de glimlach als teken van uitzicht op perspectief. Na het achterhalen van de oorzaken en uitzicht geven we mogelijke oplossingen, maar we willen vooral duidelijkheid verschaffen: wat kun en mag je verwachten.

En waarom?

Ik vind het fantastisch te zien hoe mensen zich weer kunnen herpakken. Samen met ondernemers willen we breder kijken dan alleen het probleem of de tegenslagen die hij ondervindt, inzicht helpen geven en op zoek gaan naar mogelijke verbeteringen of alternatieven. Maar ook dat er meer is dan het bedrijf en de sores die dat met zich meebrengt.

Onderscheidingsvermogen

Waarin onderscheiden jullie je?

We hebben oprechte interesse in de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Door het persoonlijke contact kunnen we vertrouwen krijgen in de plannen om zo de beste financiering te regelen. Door het veranderde financieringslandschap zijn er veel aanbieders en je merkt dat ondernemers vaak ‘door de bomen het bos niet meer zien’. 
Cijns kan hier écht toegevoegde waarde bieden, omdat wij een hechte samenwerking hebben met vele partijen. Daardoor kunnen wij ondernemers begeleiden naar de meest optimale financiering voor hun onderneming. Wij zeggen dan ook altijd: ‘Financieren is geen kunst, maar verantwoord financieren is nog altijd een vak’. En ook na de financiering willen we graag betrokken blijven.

De ondernemer

Wat vind jij het mooiste van je vak?

Van de ondernemer horen hoe hij is gekomen tot ondernemen en zien hoe hij invulling geeft aan zijn passie. Vandaaruit de ondernemer helpen en ondersteunen met de ontwikkeling van zijn bedrijf. De ambities helpen realiseren.

Waar wil je over vijf jaar na nu staan, als ondernemer?

Over vijf jaar wil ik een robuuste vaste klantenkring opgebouwd hebben in de regio, waar ik regelmatig contact mee heb over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Mijn doel is binnen vijf jaar jaarlijks minimaal tien financieringen te realiseren voor investeringen of bedrijfsovername.

De tip


Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Bepaal de stip op de horizon, waar je naartoe wilt met je bedrijf over vijf of tien jaar. Stel vervolgens een beperkt aantal realistische doelen (maximaal drie) voor het komend jaar, die een stapje zetten naar die stip op de horizon. Kijk na afloop van iedere maand wat er gerealiseerd is. Formuleer vervolgens één verbeterpunt waar je de komende maand aan gaat werken om je doelen te realiseren. 

Profiel: 
Naam: Jan Heida
Bedrijf: Cygnus Finance Support
Functie: Partner en specialist in zakelijk financieren
Geboortedatum: 4 mei 1961
Geboorteplaats: Echten in gemeente Lemsterland
Hobby’s: Tuinieren (buitenleven), kokkerellen, fietsen/wielrennen
Website: www.cygnusfinancesupport.nl