CYGNUS werkt als onafhankelijk financieringsspecialist graag samen met accountants

25 apr
Tips voor ondernemingsplan schrijven.

CYGNUS werkt als onafhankelijk financieringsspecialist graag samen met accountants

Veel ondernemers vinden het lastig om hun financiering rond te krijgen. Zij verwachten hierbij hulp van hun accountant maar die vindt het soms lastig die rol in te vullen. Zo blijkt uit een recent onderzoek van de beroepsorganisatie van accountants. Cygnus ervaart dat ook in haar dagelijkse financieringspraktijk en begrijpt dat ook wel.

In pakweg 5 jaar is de financieringsmarkt voor MKB-ondernemers compleet veranderd. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de zwaar gereguleerde banken na 2008 als vanouds financieringsaanvragen kunnen honoreren. Dat is jammer want banken hebben traditioneel altijd een zeer grote en goede rol gespeeld in de financiering van het MKB. In tegenstelling tot andere landen namen banken hier nagenoeg de volledige externe kredietbehoefte voor hun rekening.  Vele onderzoeken wijzen uit dat er een enorm gat gaapt tussen financieringsvraag- en aanbod. Dit heeft geleid tot het ontstaan van crowdfunding platforms en vele fintechs die met speciale producten en slimme algoritmes aantrekkelijke financieringsproducten aanbieden. De financieringsmarkt verandert hierdoor in hoog tempo. Er zijn en komen alsmaar meer alternatieve financieringsmogelijkheden. De markt wordt competitiever, interessanter maar ook complexer.

De rol van banken maar ook accountants zien wij meer en meer opschuiven in de richting van regisseur.

Wij zijn ervan overtuigd dat elke accountant en bankier zijn klant centraal stelt en zich graag wil inzetten om de kredietbehoefte van zijn klant in te vullen als hij dit kan toevertrouwen aan een deskundige partner.

Samen met u zorgt Cygnus dat uw klanten tevreden zijn door een adequate financiering te regelen. Wij kennen alle financieringsoplossingen en hebben toegang tot alle relevante financiers.