Cygnus sluit partnership met Novicap

25 mrt
Partnership Cygnus en Novicap

Cygnus sluit partnership met Novicap

NoviCap en Cygnus Finance Support zijn gestart met hun samenwerking en zijn daardoor samen nóg beter in staat om het Nederlands MKB te bedienen door passende financiering aan te bieden.

Over Cygnus

Cygnus Finance Support helpt ondernemers bij het verkrijgen van de juiste bedrijfsfinanciering. Zij kijken naar het totaalplaatje van de ondernemer en niet alleen naar het algoritme en de cijfers. Cygnus gelooft dat het succes bepaald wordt door alle facetten bij elkaar. Voor Cygnus geldt dan ook dat financieren geen kunst is, maar nog altijd een vak.

Cygnus Finance Support bouwt aan een select netwerk van financiers, waar NoviCap vanaf nu onderdeel van uitmaakt. Leon Brouns, Managing Partner bij Cygnus, geeft aan: “Less is more is ons motto. We willen onze financiers goed kennen en vinden het belangrijk dat zij onze werkwijze en de grondigheid ervan begrijpen. Dat lukt niet als we met iedereen samenwerken. De dienstverlening van NoviCap voegt duidelijk iets toe aan de financieringsoplossingen die Cygnus kan bieden via de bestaande financieringspartners. Daarom zijn wij blij met de samenwerking met NoviCap!’’

Over NoviCap

Met haar onderscheidende technologie focust NoviCap zich op een aanzienlijk verbeterde klantervaring vergeleken met het huidige aanbod. Door technologie en de nieuwste algoritmes kan NoviCap onder andere binnen enkele seconden risico-analyses uitvoeren per debiteur. Vervolgens kunnen de facturen volledig digitaal gefinancierd worden via het platform van NoviCap. Kredietfaciliteiten kunnen al geactiveerd worden binnen 48 uur tegen rentes van gemiddeld 0.5% per 30 dagen.

NoviCap stelt, net als Cygnus, de klant centraal en mede daardoor hebben zij elkaar gevonden. Roy Reinacher, Country Manager Nederland bij NoviCap, legt uit: “Het is uitermate belangrijk dat onze partners begrijpen wanneer ons product wel en niet ingezet moet worden. Factoring is in Nederland inmiddels een containerwoord geworden voor heel veel verschillende debiteuren/factuur financieringsoplossingen. Cygnus met haar netwerk van financierings professionals, begrijpt de verschillende oplossingen heel goed!”.

Met de gebundelde krachten hopen NoviCap en Cygnus samen het Nederlands MKB een betere klantervaring aan te kunnen bieden en meer MKB’ers van passende financiering te kunnen voorzien.