Succesvolle financiering Indutrade BV

20 mrt
Cygnus succesvolle financiering Indutrade

Succesvolle financiering Indutrade BV

Indutrade BV is een producent/groothandel in allerlei bouwproducten voor het opstarten van een bouwlocatie. Opgericht in 1982 heeft Indutrade door haar internationale activiteiten meerdere crisissituaties in de wereldeconomie succesvol weten te doorstaan. De effecten van de bankencrisis in 2008 hebben een grote impact gehad op Indutrade. Door adequaat ondernemen; alert reageren op ontwikkelingen, het resoluut nemen van soms moeilijke organisatorische maatregelen en het vertrouwen van de huisbankier, Deutsche Bank, is na een moeilijke periode de weg omhoog enige jaren geleden weer ingezet. Indutrade is op dit moment een gezonde onderneming, met een goede positie in de markt en volop kansen voor verdere groei. Het team van Indutrade bestaat inmiddels uit 7 personen. De klanten zijn voornamelijk gevestigd in de Benelux en zijn over het algemeen wederverkopers of verhuurorganisaties in bouwproducten.

Behoefte aan extern werkkapitaal 

Doordat Indutrade voornamelijk haar producten inkoopt in het Verre Oosten en veelal de producten vooraf moet betalen is er behoefte aan extern werkkapitaal. Via de huisbankier is Cygnus Finance Support ingeschakeld en de mogelijkheden voor het aanpassen van de financiering zijn direct in het 1e gesprek duidelijk weergegeven. De wensen en behoeften van Frank Aben, eigenaar van Indutrade, zijn in kaart gebracht en samen is vastgesteld dat factoring een passende financieringsoplossing is voor de onderneming in deze levensfase.

De financiering is gerealiseerd met Alfa Commercial Finance, partner van Cygnus voor Full Service Factoring.

Meer financiële ruimte om groeiambities te realiseren

‘’Indutrade BV wil het pakket aan producten verder uitbreiden. Hierdoor creëren wij een sterkere en bredere basis van producten voor de afnemers, met doel hierdoor de omzet verder te vergroten”, aldus Frank Aben.

Cygnus maakt financieren weer persoonlijk en eenvoudig

Cygnus Finance Support werkt graag nauw samen met haar financieringspartners om zo altijd een op maat gesneden financieringsoplossing te kunnen realiseren voor de ondernemer. Het belang van alternatieve financiering voor MKB ondernemers wordt snel groter. Waardoor ondernemers soms verdwijnen in dat grote bos met tal van aanbieders, groot of klein. Bent u ook opzoek naar een bedrijfsfinanciering om uw plannen te realiseren? Laat ons u helpen de weg door het bos te vinden. Want geld is er meer dan genoeg!